“Het is geen rocketscience; gewoon je klanten goed bedienen” – Sander Kruijthof

Door KIBO

De nieuwe aanwinst brengt geen grote verrassingen mee. Of het moet zijn dat hij verbazend snel het dna van KIBO heeft overgenomen. Het unieke karakter van de dienstverlening die het accountantskantoor uitdraagt, is Sander Kruijthof op het lijf geschreven. Zelf blijft hij er nuchter onder: “Het is geen rocketscience, gewoon je klanten goed bedienen.”

Er gaat een mooie historie vooraf aan Sander’s toetreding. Ooit werkte hij als mentor van Martin bij een ander accountantskantoor. Na het vertrek van Martin (en de start van KIBO), hielden de twee goed contact, ook al zagen ze elkaar niet vaak. Door de verhalen over Hein en Martin op de website van KIBO besloot Sander om de banden weer eens aan te halen. Sander: “Ik wilde betrokken zijn bij die dynamische omgeving waar relatiebeheer en adviserend bezig zijn belangrijker is dan jaarrekeningen.”

Die vastgeroeste wereld opschudden

Nu is Sander onderdeel van die omgeving en spreekt gelijk uit wat de ambities zijn: “De droom is om KIBO op eigen kracht flink te laten groeien. Om zonder overnames en toestanden een club van 40, 50 man te hebben die met trots en plezier naar hun werk komen. Een homogene groep creëren die de wereld van accountancy kan opschudden.” Het is deze ambitie die Sander richting KIBO leidde, hoewel hij erkent dat het een utopische gedachte is. “Natuurlijk hebben mensen verschillende bloedgroepen. En koers wijzigen en dynamisch zijn, wordt moeilijker naarmate je werknemersbestand groeit. Maar ons sterke geloof in onze werkwijze, brengt ons heel ver.”

Draaicirkel van een olietanker

“En daar is doorontwikkelen heel erg belangrijk bij. Ik heb genoeg ervaring bij accountantskantoren die zo log zijn als een olietanker en hun koers nu radicaal proberen bij te stellen. Dat werkt voor geen meter. Het is voor ons daarom een les om niet vast te roesten in een patroon, maar doorlopend te innoveren.”

“De uitdaging van nu is vooral om mensen te vinden die echt bij KIBO passen. Daarom is het ook zo mooi dat onze tweede locatie in Oud-Beijerland open is. Ik vind het wel mooi om hier wat lawaai te gaan maken zodat we de juiste mensen bereiken. En dat is ook hoognodig, want we komen absoluut geen werk te kort, zacht uitgedrukt.”

Hoe kunnen we jou verbazen?

Maak een afspraak

Begin met typen en druk op enter om te zoeken