Overbodige kosten, je quick win(st)

Als ondernemer ben je van alle markten thuis. Je bent de duizendpoot die nooit stilzit en dat zorgt ervoor dat je door de jaren heen genoeg werk hebt verzet, klanten hebt geholpen en de nodige abonnementen, lidmaatschappen en tools hebt aangeschaft. Maar heb je nog wel overzicht op al die terugkerende en (wellicht overbodige) kosten?

Wat betaal je?

Het zou goed kunnen dat je terugkerende kosten hebt waar je eigenlijk niks meer mee doet. Waarschijnlijk heb je niet eens door dat je deze kosten maakt, omdat het vaak om kleine bedragen gaat. En als je niks meer met een tool of abonnement doet, heb je al snel niet meer door dat je er ook daadwerkelijk voor betaalt. Misschien haal je je schouders wel op voor die kleine bedragen die je maandelijks betaalt, maar heb je alle kleine cijfertjes wel eens naast elkaar gelegd? Op welk bedrag kom je dan uit?

Wat kun je schrappen?

Je krijgt je overbodige kosten het snelst inzichtelijk door alle kostenposten naast elkaar te leggen. Geef alle kosten een label die de noodzakelijkheid ervan weergeven. Welke kosten leveren een bijdrage aan je winst? Welke kosten moet je maken voor je bedrijfsvoering? Dit zijn uiteraard kosten waar je geen afscheid van kan nemen. Andere kosten voor diensten of producten waar je geen gebruik meer van maakt of die niet winst verhogend zijn, kun je schrappen.

Betaal je te veel?

Het betekent overigens niet dat wanneer je kosten hebt die je moet maken voor je winst of bedrijfsvoering dat deze niet goedkoper kunnen. Hoe zit het bijvoorbeeld met je arbeidsongeschiktheidsverzekering of je telefoonrekening? Misschien gaan deze wel al jaren mee en zijn de tarieven ondertussen veranderd. Je kunt best eens een poging wagen om te onderhandelen met je leverancier of om misschien zelfs over te stappen naar een andere leverancier. De tarieven veranderen nu eenmaal en de kans is daardoor groot dat jij ondertussen te veel betaalt zonder dat je het door hebt.

Wil je hulp bij het inzichtelijk krijgen van je overbodige kosten? Dan staan we natuurlijk voor je klaar! Bel ons gerust voor hulp!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit blog of wil je kennismaken met KIBO? Neem dan contact met ons op.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Financiele verandering 2020Een werknemer ontslaan vanwege zijn LinkedIn profiel?!