nooit gedacht

een inspirerend verhaal van Ignis Systems

Over Ignis Systems

Gerbun Klem en Henk Kattestaart hadden 10 jaar geleden de keuze om het branddetectiebedrijf van de toenmalige eigenaar over te nemen. De stap bevalt goed. Je vak doen, altijd persoonlijk en betrokken blijven, slaat om zich heen, merken ze. Met als recent prestigeproject: de brandmeldinstallatie voor De Markthal in Rotterdam.

“Nooit gedacht dat je zo ver kunt groeien door puur te doen waar jij gedreven door bent”

Kwaliteit en betrouwbaarheid, daar draait het om bij Ignis Systems. Het bedrijf verzorgt aanleg, beheer en onderhoud van brandmeld-, sprinklermeld- en ontruimingssystemen in bedrijfspanden. Gerbun: “Het allerbelangrijkste is 100% betrouwbaarheid van onze installaties. Brand en rook moeten gedetecteerd worden, sprinklers moeten afgaan, en een ontruimingsinstallatie moet functioneren. Het mag nooit falen. Dat zijn speerpunten die we vanuit het management in de hele organisatie doorvoeren.”

“Puur doen waar je gedreven door bent, daar groeien we door”

Het bedrijf onderscheidt zich door een persoonlijke benadering. “Hoewel we snel gegroeid zijn, blijven we persoonlijke service leveren. We zijn partner van onze klanten, geen leverancier”, zegt Gerbun. “We zijn zogeheten ‘vakidioten’. We geven alles om ons vak en we zijn erg betrokken bij wat we doen en voor wie. We hebben geen agressieve sales- of marketingmanagers. We zien dat als je je vak doet, het om zich heen slaat. Het persoonlijke en in contact komen. Klanten merken die persoonlijke band. Ze willen graag met ons samenwerken.”

Voor die betrokkenheid heeft Gerbun twee bepalende factoren. “Neem altijd je telefoon op en doe wat je zegt te gaan doen. Pak elk probleem aan; elk probleem biedt namelijk de mogelijkheid om de relatie met je klant uit te bouwen. Je moet het echter wel doen en oppakken.”

Prestigeproject in Rotterdam

Het persoonlijke contact zorgt vaak voor een sneeuwbaleffect. Gerbun: “Begint het met de branddetectie in één zorggebouw, daarna krijgen we de vraag of we alles kunnen doen voor de 25 zorglocaties van de klant.” Ignis begon met 2 man en is in 10 jaar gegroeid naar 50 man. In die 10 jaar is het bedrijf ook 3 keer verhuisd vanwege de snelle groei. Inmiddels heeft het bedrijf meerdere projecten en opdrachten waar ze nooit van konden dromen. De brandmeldinstallatie in De Markthal in Rotterdam is zo’n project. “Het is technisch een uitdaging, en tegelijk een prestigeproject. Dat dat vertrouwen je wordt gegeven! Het is geen standaard plan van brandveiligheid opzetten. Hoewel het niet ons grootste project is, is het wel zeer bijzonder. Dat trekt aan en mensen refereren eraan”, zegt Gerbun.

Vertrouwen in uitbreiding

De rol, ruimdenkendheid en het ondernemerschap waardeert Gerbun aan adviseur Martin. “Zijn proactieve werkwijze is prettig. Hij belt ons, in plaats van dat wij altijd bellen naar de accountant. Hij durft het ook aan te geven om iets wel of niet te doen. Die combinatie, van ondernemer en accountant, zorgt voor een prettige samenwerking.”

Voor het uitbreiden van het bedrijf heeft Gerbun veel gehad aan de kennis en expertise van Martin. “Bij het uitbreiden van het bedrijf heeft Martin een bemiddelende en adviserende rol gehad. Als eigenaar twijfel je wel eens aan uitbreiden. Je wilt het financieel op een rijtje hebben. Dat heeft Martin gedaan en met zijn steun hebben we de stap gezet. En uiteindelijk blijkt dat niets onmogelijk is.”

Begin met typen en druk op enter om te zoeken