Tagline

KIBO Accountants

bestaat in oktober 10 jaar!

Oktober is een feestmaand voor KIBO. Het accountantskantoor bestaat namelijk 10 jaar. Zakenpartners Hein Kievit en Martin Boogaard blikken samen terug op 10 jaar ondernemerschap.

In 2010 leerde de heren elkaar kennen, toen zij voor dezelfde werkgever kwamen te werken. Al snel ontdekte zij een persoonlijke klik en een gezamenlijke visie op het vak van accountancy. In 2011 besloten ze de stap te wagen om samen een accountantskantoor te beginnen: KIBO (een afkorting van Kievit en Boogaard).

Het bleek een perfecte combi: Hein die zijn ei kwijt kan in de backoffice en Martin die tot bloei komt in zijn salesfunctie. “Ik heb nooit twijfels gehad over de samenwerking met Martin. We laten elkaar 100% ons eigen gang gaan en dat is heel belangrijk, ik vertrouw hem volledig in wat hij doet”, vertelt Hein.

Martin vertelt over de beginperiode van KIBO: “Het eerste jaar was pittig, we hebben dat best onderschat. We waren nieuw in de markt en ondernemers stappen niet zo makkelijk over van accountant. Op een moment in dat jaar kregen wij alle franchisenemers van NXXT onder onze hoede en dat was voor ons een enorm goed begin. Achteraf gezien hadden we dat eerste jaar echt nodig om de ondernemers op Goeree-Flakkee te overtuigen van ons bestaansrecht.”

"Een ding is zeker,we zijn nog lang niet klaar."

Na een jaar kwamen de zaken voor KIBO goed op gang, steeds meer ondernemers van het eiland en daarbuiten sloten zich aan bij KIBO. Martin licht toe dat niet alleen hun werkwijze, maar ook hun houding opvalt in de wereld van accountancy: “Wij zijn allebei heel open, waardoor we binnen no-time een eerlijk (zakelijk en privé) gesprek met de klant hebben. Klanten voelen zich door die informele opstelling snel vertrouwd. We hebben daarnaast een grote drive om onze klanten verder te helpen. Als ondernemer heb je maar weinig mensen om je heen die je feedback geven en wij kunnen die rol op basis van de cijfers op ons nemen, daar word ik enthousiast van!”

Of de heren anders zijn gaan werken in de afgelopen 10 jaar, hoeft niet lang nagedacht te worden. Hein vertelt: “Ik werk nog steeds evenveel uren in de week voor onze klanten als 10 jaar geleden, want we groeien nog steeds door. Daarnaast lopen we nog steeds voorop wat betreft het automatiseren van de administratie.” Martin vult hem aan: “Ik ben trots dat we na 10 jaar nog steeds onderscheidend zijn en het anders doen dan andere kantoren. Onze aanpak heeft zich echt bewezen.”

Het is duidelijk dat de mannen van KIBO een sterke intrinsieke motivatie hebben om zich onvoorwaardelijk in te zetten voor hun klanten. De heren geven aan dat ze ook veel leren van hun klanten: “We zijn betrokken bij veel ondernemers en de keuzes die zij voor hun bedrijf maken. We krijgen daardoor van dichtbij mee hoe die keuzes in de praktijk uitwerken en daar leren ook wij als ondernemers veel van.” benoemd Martin.

Ook over het team waar Hein en Martin mee werken zijn ze erg enhtousiast: “We zijn ontzettend trots op het team waarmee we 10 jaar KIBO mogen vieren. De sfeer is goed en ze zetten zich keihard in voor de klant.”, benoemd Hein.

Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar concluderen Hein en Martin dat ze ontzettend veel hebben meegemaakt en hebben geleerd… van elkaar, hun klanten en andere ondernemers. “En een ding is zeker, wij zijn nog lang niet klaar!”, besluit Martin.