De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Accountant Patrick Donkersloot.

Patrick, wat is jouw functie bij KIBO?

Ik ben accountant en relatiebeheerder. Dat betekent dat ik voor verschillende klanten het aanspreekpunt ben en eindverantwoordelijkheid draag voor de financiële taken die we voor deze klanten uitvoeren. Daarnaast ben ik ook teamleider en dus het aanspreekpunt voor een aantal collega’s.

Je draagt dus best veel verschillende petten binnen het bedrijf?

Klopt, de diversiteit van mijn baan vind ik ook erg leuk. Ik adviseer klanten, help collega’s met vragen en zorg ervoor dat de cijfers en rapporten kloppen en in orde zijn. Geen dag is daardoor hetzelfde.

Sinds wanneer werk je bij KIBO?

Ik ben 4 jaar geleden gestart nadat ik benaderd werd door één van de medewerkers van KIBO. Ik heb toen een aantal gesprekken met Hein en Martin gevoerd. De manier van werken én de saamhorigheid die heerst binnen het bedrijf spraken mij erg aan. Dat deed mij besluiten om eind 2019 na 18 jaar mijn contract op te zeggen bij een ander accountantskantoor en bij KIBO aan de slag te gaan

Wat bevalt je goed aan je werk bij KIBO?

Ik werk niet alleen met leuke collega’s, maar ook met leuke klanten. De klanten waarvoor ik werk zijn vooral lokale MKB-ondernemingen en daar heb ik veel affiniteit mee. Ik zie dat ik voor een MKB-ondernemer meer toegevoegde waarde kan leveren dan voor bijvoorbeeld een grote multinational. Het is mooi om een band op te bouwen met een klant en echt als financieel adviseur en vraagbaak op te treden. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat ik klanten herken als ik over het eiland rijd.

Wat is je leukste herinnering die je hebt aan je tijd bij KIBO?

Ons laatste personeelsuitje was heel erg leuk. We zijn toen naar een racesimulator in Rotterdam geweest. Een echte Formule 1 beleving!

 

Hoe verbaas jij klanten?

Het voelt voor mij als vanzelfsprekend, maar ik reageer snel op vragen. Ik vind het zelf heel belangrijk dat klanten zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen als ze vragen hebben op het gebied van hun financiën.

Welke tip wil jij ondernemers meegeven?

Probeer je niet blind te staren op gemaakte kosten, maar kijk vooral naar de mogelijkheden van je producten en diensten. Wat verkoop je, waar kun je je marge verbeteren en waarmee verhoog je de omzet? Als je met die blik naar je onderneming kijkt dan volgt de winst en het resultaat vanzelf!

Nog even voor de administratie

Wat is je leeftijd?
41 jaar

Wat is je favoriete eten?
Spareribs!

Wat weten misschien klanten niet over jou?
Ik vind het leuk om te koken. Het maakt me niet zozeer uit wat, ik vind het gewoon fijn om na een werkdag een recept te bereiden en iets lekkers op tafel te zetten.

Liever cijfers of letters?
Cijfers, dat past toch het beste bij mijn persoonlijkheid. Ik ben een man van de feiten en mijn affiniteit met cijfers is uiteraard ook waarom ik voor dit vak heb gekozen.