De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: assistent accountant Izaäk Kievit.

Sinds wanneer werk je bij KIBO?

Ik ben in januari 2018 bij KIBO begonnen als stagiair. Ik zat toen in mijn 3e jaar van de opleiding HBO Accountancy. In september 2018 ben ik bij KIBO gaan werken, naast mijn studie.

Je stage bij KIBO was dus je eerste praktijkervaring in het vakgebied?

Dat klopt. De 2,5 jaar daarvoor heb ik op de opleiding Accountancy vooral veel theorie geleerd. Bij KIBO ontdekte ik voor het eerst wat het vak nu eigenlijk écht inhoudt en daar werd ik heel enthousiast van!

Je hebt je studie dus een poos gecombineerd met je werk bij KIBO?

Inderdaad. Na mijn stage werd ik door KIBO gevraagd of ik wilde blijven werken. Dit was natuurlijk een fantastische kans! Ze waren erg flexibel qua werkuren. De ene week werkte ik een dag en de andere week werkte ik 3 dagen. Ik heb vervolgens ook mijn afstudeeropdracht voltooid bij KIBO.

Wat houdt je functie bij KIBO in?

Ik ben dus assistent accountant en dat betekent dat ik voor verschillende klanten kwartaal- of maandcijfers opstel. Daarnaast houd ik me ook bezig met het samenstellen van jaarrekeningen, aangiften inkomstenbelasting, aangiften vennootschapsbelasting en aangiften omzetbelasting. Ik heb ook regelmatig contact met onze klanten. Voor het opvragen van stukken, maar ook om vragen van klanten te beantwoorden.

Waar haal je het meeste plezier uit?

Ik vind het klantcontact het leukste, omdat ik de klant op zo’n moment echt verder kan helpen. Onze administratieve taken moeten vanzelfsprekend van hoge kwaliteit zijn, maar juist in het stukje advisering zit wat mij betreft de toegevoegde waarde. Ik vind het tof dat de onderneming van de klant door middel van mijn hulp en advies verder kan groeien.

Wat is wat jou betreft een belangrijke trend in accountancy?

Toewerken naar 100% automatisering is wat mij betreft het allerbelangrijkste. Het zorgt ervoor dat wij meer tijd overhouden om de cijfers van klanten te interpreteren en hier advies over te geven.

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?
23 jaar

Liever cijfers of letters?
Cijfers

Waar kunnen we jou buiten kantooruren vinden?
Ik speel piano en begeleid daarmee ook een koor. Daarnaast (zaal)voetbal ik regelmatig en kun je me in Dirksland op straat al hardlopend tegenkomen.

Wat weten veel mensen niet over jou?
Ik denk dat veel mensen niet van mij weten dat ik piano speel.

Ben je toevallig familie van Hein, gezien je achternaam?
Nee, ik ben geen familie van Hein. Mijn broertje Arco werkt overigens wel bij KIBO. We reizen samen van en naar het kantoor, maar zien elkaar op de werkvloer niet zoveel omdat we op andere afdelingen werken.