De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Assistent Accountant Luc van der Welle.

Kun je iets vertellen over je opleiding?

Na de HAVO ben ik gestart met de voltijd opleiding HBO Accountancy in Rotterdam. Ik merkte echter dat ik toen al meer met accountancy wilde doen dan alleen de theorie leren. Daarom ben ik van de voltijd opleiding overgestapt naar de deeltijdopleiding in Breda. Dit is een werken-leren traject, waarbij ik vier dagen werk en één dag in de week naar school ga. Dat bevalt me hartstikke goed.

Is dat hoe je bij KIBO terecht bent gekomen?

Klopt, aangezien ik vier dagen zou gaan werken ben ik uiteraard op zoek gegaan naar een accountantskantoor in de regio. Ik ben bij verschillende kantoren op gesprek geweest en bij KIBO kreeg ik het beste gevoel. Het eerste gesprek met Hein en Patrick liet een goede indruk achter. We hebben toen al flink gelachen en een fijne werksfeer is voor mij erg belangrijk.

Hoe lang werk je inmiddels bij KIBO?

Deze maand is mijn eerste jaar bij KIBO een feit.

Wat doe je precies bij KIBO?

Ik werk voornamelijk de administraties van klanten bij. Daarnaast hou ik me ook bezig met het opstellen van periodieke cijfers, aangiftes voor de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Uiteraard maak ik natuurlijk ook jaarcijfers. Sinds januari heb ik mijn eigen klantenportefeuille waar ik verantwoordelijk voor ben.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind het heerlijk om de hele dag bezig te zijn met cijfers. Het voelt alsof ik ieder moment van de dag bezig ben met puzzels oplossen in de vorm van cijfers. Waarmee ik probeer de klanten te verbazen!

Heb je een specifieke branche waar je graag voor werkt?

Ik werk op dit moment veel voor de rijschoolbranche en dat vind ik erg leuk. Daarnaast zijn er nog meer MKB-bedrijven waar ik werkzaamheden voor doe. Ook dit trekt mijn aandacht enorm.

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?

19 jaar. Ik ben de jongste van de club!

Liever cijfers of letters?

Zonder twijfel, cijfers!

Waar kunnen we jou buiten kantooruren vinden?
Ik spreek graag met vrienden af op een terras en ben fan van verschillende series. Daarnaast ben ik dit jaar begonnen met tennisles samen met mijn collega Fianne.

Wat weten veel mensen niet over jou?

Veel klanten schatten mij ouder in en zijn verbaasd als ze ontdekken dat ik 19 ben.

Favoriete gerecht?
Sushi

Favoriete vakantiebestemming?
Egypte! Maar… eigenlijk ieder ander land waar het zonnetje het grootste gedeelte van de dag schijnt!