De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Nathalie Kranendonk, Assistent Accountant bij KIBO.

Kun je iets vertellen over je functie bij KIBO?

Ik werk sinds 2019 als Assistent Accountant. Ik houd me onder andere bezig met de administratie en de daarbij behorende tussentijdse cijfers, aangiften btw, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en jaarrekeningen voor verschillende klanten. Ik ben tevens contactpersoon voor een vaste groep klanten. Met vragen kunnen ze bij mij terecht.

Hoe zag je loopbaan eruit voordat je bij KIBO aan de slag ging?

Ik heb eerst de Bacheloropleiding Accountancy afgerond en in 2013 ben ik gestart bij een ander accountantskantoor. In 2019 kwam ik iemand tegen op een feestje die bij KIBO werkt en zij was erg enthousiast over haar werkplek. Haar enthousiasme was aanstekelijk, waardoor ik zelf wat research ben gaan doen. KIBO sprak mij aan omdat ze, in tegenstelling tot veel andere kantoren, vooruitkijkt.

Dat was voor jou de reden om te solliciteren?

Zeker! Ik heb de tussentijdse cijfers altijd als belangrijker beschouwd dan de jaarrekeningen waarmee je vooral naar het verleden kijkt. Ik merkte dat de filosofie van KIBO overeenkwam met die van mijzelf.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Ik vind het leuk dat ik de klant kan helpen ondernemen. Wij nemen werk uit handen en geven advies waar nodig, allemaal zodat de ondernemer kan doen wat hij/zij leuk vindt en waar de passie ligt.

Wat zijn de voordelen van werken bij KIBO?

Ik vind KIBO een kantoor anno 2023. Vaak is het imago van een accountantskantoor ‘oubollig’, maar bij KIBO is dat totaal niet zo. Het is een actief bedrijf, met een vernieuwende werkwijze en veel jonge medewerkers en dat maakt de werkomgeving heel anders.

Nog even voor de administratie

Liever cijfers of letters?
Cijfers, ik denk dat je anders niet snel in dit vak zal gaan werken.

Waar was je afgelopen zomer te vinden?
We zijn drie weken naar de camping in Zeeland geweest met een tour caravan. Ik ben vorig jaar moeder geworden, dus het was leuk om met mijn zoontje te kamperen en lekker van de zon te genieten.

Wat zal klanten wellicht over jou verbazen?
Dat ik goed overweg kan met onder andere een schroeftol en afkortzaag. In 2018 heb ik samen met mijn partner een huis gekocht, waar we met veel lieve mensen om ons heen heel wat jaren aan hebben geklust totdat het helemaal naar onze wens is. Binnen is het klussen voorlopig klaar, nu buiten nog.