Autodemontagebedrijf A-Team is een begrip in Rotterdam en omstreken. Nu runt Willem de zaak samen met zijn neef Frank, maar op goedkeuring van zijn vader en oom (de oprichters) hoeft niet te worden gerekend. Willem vertelt lachend: “Bij de opening van onze nieuwe vestiging zo’n 6 jaar geleden zei mijn vader dat het te netjes was. Maar dat is gewoon wat de klant wil!

Wat de vader van Willem bedoelt, is dat A-Team in de loop der jaren nogal veranderd is. In 1985 begonnen zij op een terrein van 800 m2 en demonteerden ze 800 auto’s per jaar. Nu beslaat het terrein van A-Team ruim 4000 m2 en verwerken ze minimaal 3000 auto’s per jaar, liggen er meer dan 25.000 gecatalogiseerde onderdelen in huis en kopen klanten onderdelen vanuit uit Groningen tot Japan.

Ongebruikelijke groei

“Er zijn in Rotterdam en omstreken zo’n 15 demontagebedrijven, maar wij zijn verreweg de modernste. Ik bedoel maar: van al onze onderdelen worden minimaal 3 foto’s gemaakt en we zetten er de orginele onderdeelnummers bij. Onze klanten kunnen direct via de webshop zoeken op een onderdeel, alles bekijken en direct bestellen. Als we het kunnen opsturen, doen we dat. Maar mensen bellen ook vaak en zeggen dan: ‘Ik kom er zo aan’. Dan regelen wij gewoon dat het onderdeel klaar ligt als de klant er is. Dat is in deze wereld vrij ongebruikelijk. Mede daardoor zijn we hard gegroeid in korte tijd. Dat horen we ook van mensen uit het wereldje. Die zeggen dan: ‘Wat jullie voor elkaar hebben gekregen in die paar jaar tijd, daar zijn andere bedrijven 20 jaar mee bezig.”

Klik met KIBO

“Onze snelle groei is ook de reden dat we in 2015 met Martin en Hein in zee zijn gegaan. We hebben hiervoor jarenlang naar volle tevredenheid met dezelfde accountant gewerkt. Maar door onze groei moesten we aan de slag met onze ondernemingsvorm. Dat bleek een stuk ingewikkelder dan we zelf aankonden en de mannen van KIBO hebben dat keurig voor elkaar gekregen. Het is heel simpel; wij hebben gewoon geen kaas gegeten van die zaken. Daarom is het top dat je kan terugvallen op kennis van Martin en Hein. En het is altijd fijn samenwerken, want we hebben gewoon een klik. Dat maakt het voor mij en mijn zakenpartner ook makkelijker om iets te vragen dat niet direct met de zaak te maken heeft. Ik kan mij zo voorstellen dat een andere accountant dan meteen op de rem trapt en zegt: ‘Wacht, dit moet ik factureren.’ Dat is helemaal niet het geval met Martin en Hein. Ze staan altijd voor ons klaar met advies.”

Marges en cijfers

“Voor ons is het belangrijkste dat we een accountant hebben die onze administratie helemaal verzorgt. Ik hoor genoeg verhalen van bedrijven waarin opeens een aanslag op de mat valt omdat blijkt dat een accountant 3 jaar lang vergeten is iets door te berekenen. Dat is iets waar wij absoluut niet bang voor zijn. Alles is keurig geregeld. Hein houdt steeds keurig onze marges in de gaten en stuurt ons financiële data op. Ons eigen computersysteem met onze catalogus geeft ons al voldoende inzicht, maar de aanvulling vanuit KIBO en het advies dat daar regelmatig uitrolt, bewijst wat een ontzettende goede samenwerking we hebben. KIBO is voor ons echt een onmisbare partner. Ik heb daarom ook meerdere keren een goed woordje gedaan bij andere ondernemers om met KIBO in zee te gaan. En dat doe ik hier graag nog een keer.”