De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Assistent Accountant Kirsten Dorsman van Rumpt.

Kun je iets vertellen over je vooropleiding?

Ik kom eigenlijk uit een hele andere branche. Ik heb namelijk de studie Media & Entertainment Management gestudeerd. Het leek mij namelijk heel leuk om voor goede doelen te werken binnen de evenementenbranche.

Hoe ben je dan uiteindelijk in de accountancy terecht gekomen?

In deze regio zijn de banen waarvoor ik geleerd heb erg schaars en het lukte dan ook niet een baan hierin te vinden. Op een gegeven moment kreeg ik de kans om te helpen met het opstarten van een bedrijf in de zonnepanelen branche. Aangezien ik wel van een uitdaging hou heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Mijn taak binnen deze nieuwe organisatie omvatte het gehele administratieve gedeelte. Hierdoor kwam ik dus ook in aanraking met de accountant en ben ik me verder gaan verdiepen in dit vakgebied d.m.v. opleidingen.

En uiteindelijk ben je bij KIBO aan de slag gegaan?

Klopt, zo’n 4,5 jaar geleden benaderde José (Belastingadviseur bij KIBO) mij met de vraag of ik bij KIBO wilde werken. Ik had inmiddels aardig wat ervaring opgedaan wat betreft administratie en vond dat het wel bij mij paste. Bij KIBO hebben ze me de verdere kneepjes van het vak geleerd en nu ben ik als Assistent Accountant verantwoordelijk voor verschillende relaties en voer ik alle bijbehorende werkzaamheden uit zoals het opstellen van tussentijdse cijfers, aangiften BTW maar ook het samenstellen van jaarcijfers en aangiften.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Ik vind het fijn dat het werk zo divers is en dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen klanten. Collega’s zijn voor mij ook wel echt belangrijk om plezier te hebben in mijn werk. Wij hebben een jong en divers team dat voor elkaar klaar staat en in is voor een dolletje. Zo organiseerden we bijvoorbeeld onlangs de foute kersttruien dag! De belletjes aan mijn trui waren door het hele pand te horen.

Welke voordelen van werken bij KIBO zijn voor jou belangrijk?

Ik vind het erg prettig dat er een cultuur heerst waarin ontwikkeling voorop staat. Als ik me bijvoorbeeld meer wil verdiepen in fiscaal, wordt dat alleen maar aangemoedigd. Verder is er ruimte voor flexibiliteit en dat is voor mij, als moeder van een jong gezin, erg fijn. Zo kan ik één dag in de week thuiswerken en is het ook geen probleem als ik een keer in de avonduren werk als dat beter uitkomt.

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?
33 jaar

Liever cijfers of letters?
Cijfers

Wat houd je naast je werk zoal bezig?
Ik heb thuis twee jonge kinderen rondhuppelen en daarnaast ga ik regelmatig met vrienden op stap. Een dagje of een weekendje weg staat geregeld op de planning. Vanaf kinds af aan verzorg ik daarnaast enkele pony’s. Die zijn inmiddels allemaal bejaard, maar ik verzorg ze nog steeds.

Wat is iets wat klanten misschien niet over jou weten?
Sinds 8 jaar zit ik weer op voetbal. Ik speel geen competities meer, maar train wel met veel plezier iedere week met een vrouwenteam.