De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Assistant Accountant Mark Grinwis.

Mark, wat is jouw functie bij KIBO?

Ik ben Assistant Accountant, waarbij ik aanspreekpunt ben voor verschillende klanten. Daarnaast begeleid ik startende collega’s in hun eerste maanden op de werkvloer, wanneer zij weinig of geen ervaring hebben bij een accountantskantoor. Ik vertel ze meer over de werkwijze van KIBO en ben het aanspreekpunt voor alle vragen die ze wellicht hebben.

Hoe ben jij destijds met KIBO in contact gekomen?

Ik ben eind 2015 begonnen bij KIBO en dat contact is ontstaan op de voetbalvereniging. Ik was hier trainer en Martin zijn zoon speelde in één van de teams. Zo raakte we aan de praat en de rest is verleden tijd.

Wat voor werk deed je voordat je bij KIBO aan de slag ging?

Ik heb de eerste jaren van mijn loopbaan bij een autogarage gewerkt. Hier was ik verantwoordelijk voor de administratie. In 2012 stortte de automarkt echter in en moest deze garage de deuren sluiten. Daarna heb ik nog een poosje bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt.

Wat vind je fijn aan je werk bij KIBO?

Bij KIBO heerst een hoge mate van wederzijds respect, dat vind ik erg prettig. Je wordt daarnaast uitgedaagd om te leren én om fouten te maken, er wordt geen druk op je uitgeoefend dat je vanaf de eerste dag alles perfect moet kunnen. Toen ik bij KIBO begon had ik nog veel te leren, ik had geen opleiding Accountancy op zak. Er was gelukkig alle ruimte om (interne) cursussen te volgen. Nu mag ik nieuwe collega’s aan de hand nemen en dat vertrouwen doet me goed!

Wat is een leuke herinnering die je hebt aan je tijd bij KIBO?

Ik begon in 2015 als eerste mannelijke medewerker bij KIBO en sindsdien is het traditie dat ik bij elke photoshoot met alle vrouwelijke collega’s op de foto ga. Net zoals afgelopen maand, toen we de nieuwste foto’s van het team hebben laten maken.

KIBO Accountants Mark Grinwis

Welke tip wil jij ondernemers meegeven?

Neem een paar keer per jaar de tijd om je relatiebeheerder te bellen. Zeker nadat je de maand- of kwartaalcijfers ontvangt kun je wel eens wat vragen hebben. Schroom dat niet en bel ons gerust, vaak komen er tijdens die gesprekken weer andere relevante onderwerpen op tafel waar we over mee kunnen denken.

Nog even voor de administratie

Wat is je leeftijd?
Ik ben 38 jaar.

Waar ben je deze zomer op vakantie geweest?
Ik was in Kroatië, met een grote groep van de tennisvereniging. Vorig jaar zijn we met elkaar naar België geweest en dat beviel erg goed, dus dit jaar hebben we een nieuwe reis gemaakt.

Liever cijfers of letters?
Dan ga ik toch voor letters. Alhoewel we veel bezig zijn met cijfers, vind ik de duiding van die cijfers misschien nog wel belangrijker. Het is heel prettig als je een ondernemer op een laagdrempelige manier kan vertellen wat die cijfers nu precies betekenen. Ik ben van mening dat daar ook onze toegevoegde waarde ligt.