Corné Peeman groeide op met een hamer en een spijker in zijn hand op de bouwplaats van Bouwbedrijf Boeter, waar zijn vader directeur was. Jaren later startte hij zijn eigen bouwbedrijf. Hij vertelt het verhaal van zijn onderneming en de rol die KIBO hierin speelt.

Kun je ons iets vertellen over je bedrijf?

De passie voor de bouw is met de paplepel ingegoten. Mijn bedrijf heet Bouwbedrijf Peeman en is opgericht in 2016. Wij zijn werkzaam in Zuid Holland zuid, in de burgerlijke- en utiliteitsbouw, onderhoud, renovatie en retail. Dit doen wij momenteel met een team van 28 vaste medewerkers welke iedere dag met aandacht, ambacht en ambitie de werkzaamheden uitvoeren. Wij staan in voor lokaal ondernemerschap.


Wat maakte dat je die stap uiteindelijk gezet hebt?

De tijd was er rijp voor. En na 25 jaar in loondienst begon het bij mij ook steeds meer te knagen om iets voor mezelf te beginnen. De economie, met name de bouw, begon enorm aan te trekken. Ik merkte dat ik met de jaren een trouwe klantenkring had opgebouwd en veel relaties wilde met mij samen werken. Dat gaf mij het laatste zetje om mijn eigen onderneming te starten.

Was het voor jou al snel duidelijk dat je een accountant moest zoeken?

Zeker, ik ben direct op zoek gegaan naar een accountant. Ik ben een echte doener en de financiële-tak heeft niet echt mijn interesse. Ik zocht een financiële hulp die achter me zou staan. In KIBO vond ik die partner.

Waar heeft KIBO jou bij geholpen?

Bij KIBO kreeg ik advies over de bedrijfsstructuur voor het bedrijf dat ik moest oprichten. Ook het te bewandelen notariële pad heeft KIBO begeleid. In eerste instantie wilde ik zonder financiering starten, maar het bedrijf groeide snel waardoor dit noodzakelijk werd. Ook hierin heeft KIBO me fantastisch bijgestaan. Ze hebben de voorbereiding opgezet, en mij tijdens de gesprekken voor de financiering bijgestaan. Dat was heel fijn, dat je op dit vlak van een ervaren deskundige ondersteuning krijgt.

Je bent ruim 6 jaar verder, hoe is de samenwerking nu?

Nog steeds geeft KIBO me geregeld advies. Ik heb mijn weg inmiddels aardig kunnen vinden, maar ik vind het prettig dat ze bij KIBO niet schromen om het te zeggen als ik het anders kan of moet doen. Iedereen heeft een schoolmeester nodig en op financieel gebied is KIBO dat voor mij.  Mijn onderneming groeit daarnaast nog steeds en daardoor veranderen financiële zaken ook weer. Inmiddels hebben we ook een vastgoedtak opgezet en verhuren we ook materieel.

Wat zijn voor jou voordelen van de samenwerking?

Naast het eerlijke advies, vind ik het ook prettig dat ze regelmatig meetings organiseren over inhoudelijke onderwerpen en dat ze me online voorzien van ondernemerstips. Dat zijn toch de extraatjes die je soms verder helpen. Ons motto is “Samen werken aan iets moois”. En dat komt zeker tot zijn recht met KIBO.