De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor en deze keer is dat Junior Belastingadviseur Carlijn Koningswoud.

Je bent Junior Belastingadviseur bij KIBO. Waar is jouw carrière in accountancy begonnen?

Eigenlijk is mijn loopbaan heel anders verlopen dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb namelijk de studie Sociale Geografie afgerond en dat heeft niets te maken met accountancy! In die tijd was er helaas weinig werk te vinden rondom mijn studierichting en daarom heb ik aangeklopt bij een accountantskantoor. Zij hebben mij een baan aangeboden en intern opgeleid tot Assistent- Accountant. Ik ben dus hét voorbeeld dat je loopbaan anders kan gaan dan gepland, want inmiddels werk ik bij KIBO als Junior Belastingadviseur.

Je was dus voorheen Assistent-Accountant?

Klopt. Bij het vorige kantoor werkte ik als Assistent-Accountant en in diezelfde rol ben ik ook bij KIBO gestart. Ik kwam er echter achter dat ik me graag ergens in wilde specialiseren. Daarom heeft mijn collega José zo’n drie jaar geleden gevraagd of ik op de afdeling fiscaal binnen KIBO wilde komen werken. Hierdoor ontstond voor mij de mogelijkheid om intern opgeleid te worden tot Belastingadviseur.

Wat houdt je rol als Junior Belastingadviseur precies in?

Ik houd me vooral bezig met het maken en nakijken van overeenkomsten, zoals arbeidsovereenkomsten en managementovereenkomsten. Daarnaast correspondeer ik regelmatig met de Belastingdienst en review ik aangiften inkomstenbelasting voor veel van onze klanten.

Wat is je ambitie binnen KIBO?

Ik wil uiteraard doorgroeien tot Belastingadviseur. Er is nog veel te leren en ik zal nog genoeg opleiding nodig hebben, maar het is een mooi doel om naartoe te werken.

Hoe kijk je tot zover terug op je tijd bij KIBO?

Ik heb KIBO groter zien worden, dat is heel bijzonder om mee te maken. Voorheen werkten we nog met z’n allen op een kamer en ondertussen zijn we verhuisd en hebben we veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Ik voel me nog niet oud, maar bij KIBO moet ik me toch echt bij de oudere uit het team rekenen. Dat geeft niks, want ik vind het juiste heel leuk dat ik onderdeel ben van zo’n dynamisch kantoor met veel jonge mensen om je heen.

Welk advies wil je ondernemers meegeven?

Lastige vraag, de adviseurs van KIBO zitten bij de klant zo dicht op de bal dat ik geloof dat adviezen tot op heden altijd direct gecommuniceerd worden. Daar ligt onze kracht, als ons iets opvalt zorgen we dat het zo snel mogelijk met de klant besproken wordt.

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?
41 jaar

Waar kunnen we je buiten kantooruren vinden?
In de speeltuin! Ik heb twee jonge kinderen van 3 en 1, je kunt je vast voorstellen dat ik daar ontzettend druk mee ben.

Cijfers of letters?
Het liefste zou ik voor een combi gaan, want in mijn functie ben ik zowel met cijfers als letters in de weer. Maar als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor de cijfers.

Als je één collega mee zou mogen nemen naar een onbewoond eiland, wie zou je dan kiezen?
Fianne! Als je met haar op een onbewoond eiland zit, verveel je je geen moment. Ik kan zo met haar lachen. Stiekem zijn er nog zat andere collega’s die ik mee zou willen nemen, maar dat mag niet he?!

De lockdown is weer gedeeltelijk opgeheven, wat staat er op jouw planning?
Het liefste zou ik met mijn partner lekker een avondje uit eten gaan. Ondanks dat dat er nog niet in zit, staat het wel bovenaan mijn lijstje. En ik heb ook wel heel veel zin om weer op vakantie te gaan.