Deze maand spreken we met Monique Riemslag Baas, eigenaresse van Kinderopvang Flakkee. Ze vertelt over het starten van haar eigen onderneming en welke rol KIBO hierin gespeeld heeft.

Kun je iets vertellen over het ontstaan van Kinderopvang Flakkee?

“Ik werkte al lange tijd in de kinderopvang en had maar één droom; mijn eigen kleinschalige huiselijke kinderopvang beginnen dat aanvoelt als een tweede thuis. In 2018 besloot ik om die stap te nemen. Nu, bijna 3 jaar later, werken er zo’n 13 pedagogisch medewerkers bij Kinderopvang Flakkee en hebben we onlangs onze locatie uitgebreid met een grotere BSO.”

Is KIBO al vanaf het begin betrokken bij jouw onderneming?

“Zeker, KIBO is er vanaf het eerste moment bij betrokken geweest. Het starten van een kinderopvang was mijn droom, maar van ondernemen en alles wat daarbij komt kijken had ik nog geen kaas gegeten. Ik ging daarom op zoek naar een adviseur die mij hierin kon begeleiden. Via via kwam ik terecht bij KIBO.”

Waar heeft KIBO jou mee geholpen?

“Zij hebben mij bij het opstarten van mijn eenmanszaak geadviseerd en begeleid met alles wat er geregeld moest worden. Van advies over mijn ondernemingsplan tot het rondkrijgen van de financiering bij de bank. Na de opstartfase ben ik met KIBO samen blijven werken. Zij regelen mijn boekhouding, waardoor ik me kan focussen op het kinderdagverblijf. Zo heeft ieder zijn vak, zeg ik altijd maar.”

Wat vind je fijn aan de samenwerking?

“Wat ik vanaf het begin al heel prettig vindt, is de betrokkenheid van KIBO. Proactief waardoor er steeds advies op maat is en zaken goed geregeld zijn. Ze zijn erg betrokken en je merkt dat ze zelf veel energie halen uit het helpen van ondernemers.”

Zou je andere startende ondernemers aanraden om met KIBO samen te werken?

“Absoluut! KIBO neemt je mee in de mogelijkheden, maar ook in de onmogelijkheden. Ze zijn dus ook echt kritisch op je plan en stellen goede vragen, waardoor je onderneming alleen maar beter wordt. Maar ook na het opstarten van je bedrijf houden ze de vinger aan de pols en komen ze met adviezen. Dat is in mijn geval heel belangrijk, want de kinderopvang is snel gegroeid. Zo ontstond vorig jaar de mogelijkheid om uit te breiden en daar heb ik wel wat slapeloze nachten over gehad, want wat moest ik doen? KIBO heeft toen meegekeken naar wat haalbaar was en of het slim was om te doen. Dat was heel fijn!”