Op dinsdagavond 22 september 2020 was het zover. Wij organiseerden een inspiratie-avond exclusief voor de Keurslagers van Nederland over winstgevende plannen en bedrijfsoverdracht. Tijdens deze avond sloot Femke Hogema zich bij ons aan als gastspreker. We willen deze avond niet ongezien aan je voorbij laten gaan en zetten de highlights voor je op een rij!

De 3 fases van bedrijfsoverdracht

Aan het begin van de avond nam Martin Boogaard de ondernemers mee in het proces van bedrijfsoverdracht. De 3-tal fases: emotionele, financiële en juridisch/fiscale fase zijn hier aan bod gekomen. Met name de emotionele fase is vaak onderbelicht, terwijl dit juist de meest uitdagende fase is! In het verlengde van de bedrijfsoverdracht is gesproken over financiële planning. Is er een financieel plan voor als je wilt stoppen? Kan ik nog uitgaan van de waarde van mijn onderneming of moet ik voldoende andere reserves op gaan bouwen?

Introductie vernieuwde dashboard

Met het oog op de financiële planning introduceerden wij ook ons vernieuwde dashboard in samenwerking met TFC Services. Zowel de financiële data vanuit de boekhouding als de niet-financiële data vanuit de kassa/weegschaal wordt weergegeven in een overzicht dashboard. In één oogopslag ziet u inzichtelijk wat de omzet per uur is, hoeveel klanten per dag in de winkel zijn geweest en wat de omzet per artikel of artikelgroep is.

Femke Hogema over winstgevende plannen

Na de pauze nam Femke Hogema het stokje over en ging in op winstgevende plannen. Wat is je visie en strategie? Hoe zorg je voor cashflowmanagement? Je financiële administratie is het fundament van de piramide. De piramide bestaat naast financiële administratie uit: visie, strategie, waarde, team/systemen/processen & marketing/sales.

De zuurstof van je onderneming

Femke benadrukte dat geld de zuurstof van je onderneming is. Het is goed om eerst de winst voorop te stellen. Dit daagt uit tot een andere mindset. Een mindset waarbij je je eigen salaris en je winst minstens zo belangrijk vindt als het betalen van de rekeningen. Een mindset waarbij winst geen restje is, wat hopelijk aan het eind van het jaar over blijft, maar een essentieel onderdeel van het runnen van een gezond bedrijf.

Wil jij meer weten over winstgevende plannen, bedrijfsoverdracht of ons vernieuwde dashboard? Neem dan contact met ons op.