Kik Ongediertebestrijding bestaat sinds 1998 en is een familiebedrijf. Klaas-Willem Kik is onlangs toegetreden tot het bedrijf dat zijn vader begonnen is. Kik Ongediertebestrijding voorkomt en bestrijdt overlast door ongedierte, voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Bij Kik steken ze de handen uit de mouwen, van wespen en vliegen tot houtworm en muizen, niets is te gek. ‘Grip met Kik!’ is niet voor niets een bekend begrip in de regio.

Het werk gaat altijd door, ook tijdens de coronacrisis: “We merken dat we iets minder meldingen krijgen vanuit de horeca, maar verder hebben we er weinig last van. Dieren zullen altijd blijven wonen op plaatsen waar dit voor overlast zorgt, daar heeft een virus weinig invloed op.”

Overname

Toen Klaas-Willem toetrad tot het familiebedrijf, wilde hij graag wisselen van accountant. Hij zocht iemand met een werkwijze die bij hem past. Klaas-Willem: “Ik vind het belangrijk dat een accountant laagdrempelig is in de omgang. Iemand om mee te sparren, die mij helpt om de cijfers overzichtelijk te houden en die zo nodig feedback geeft op dingen die beter kunnen.” Via een vriend kwam Klaas-Willem bij KIBO terecht. “Tijdens het kennismakingsgesprek met Martin en Niels merkte ik al dat KIBO past bij het beeld waar een accountant voor mij aan moet voldoen. Ze zijn heel toegankelijk en de klik was er gelijk”, aldus Klaas-Willem.

Groei

KIBO doet het grootste gedeelte van de boekhouding van Kik. “Ik heb altijd inzicht en we nemen ieder kwartaal de cijfers door, dus ik weet precies hoe het ervoor staat met mijn bedrijf en waar ik bij moet sturen.” Klaas-Willem vertelt dat hij het prettig vindt dat hij door KIBO nu veel meer inzicht heeft in zijn cijfers. Zo kan hij zelf zien waar het goed gaat en waar een aanpassing nodig is. Kik groeit elk jaar gestaag: “KIBO begeleidt ons bij onze groei. Inzichten uit het dashboard en het advies dat daaruit volgt, helpen daarbij enorm. We hebben een prettige samenwerking, waarbij ik het sparren met elkaar erg waardeer.”

Klik

De slogan van KIBO is: Accountants die verbazen. Klaas-Willem vertelt: “Ik wist van tevoren al dat ik naast een zakelijke samenwerking ook een persoonlijke klik wilde hebben met mijn accountant, en dat heb ik in KIBO gevonden. De open en toegankelijke houding van KIBO helpen daarbij. Ook wanneer het over gevoelige of persoonlijke informatie gaat, is alles bespreekbaar. Dat is heel prettig.”