Burgers & Bedrijfsoverdracht

KIBO Accountants baant zich steeds meer een weg in slagersland. Het contact met slagers is goed. Zo goed dat Martin Boogaard van KIBO en slager David van Linschoten besluiten een keer samen te gaan koken. Er ontstaat een mooi gesprek. “Normaal gesproken kijk ik via de cijfers naar jouw slagerij, maar nu stap ik letterlijk in jouw schoenen”, opent Martin enthousiast.

De twee heren hebben één doel: de perfecte burger maken met alles erop en eraan. Er wordt gesproken over het slagersvak, ondernemen, verwachtingen van een accountant en af en toe een grap over Martin zijn kookkunsten.  Het hele proces wordt vastgelegd in de video ‘Koken met KIBO’. Bekijk deze exclusieve video nu!

Recept: De Perfecte Black Angus Burger

Bereidingstijd

45 minuten

Benodigdheden 4 personen

Voor de garnituur:

  • 1 kilo roseval aardappeltjes
  • Olijfolie
  • Tijm
  • 2 teentjes knoflook

Voor de Pulled Beef:

  • 750 gram Black Angus stooflappen
  • 30 gram boter
  • 15 gram Rotterdamse steakkruiden van Keurslagerij van Linschoten
  • Stockyard BBQ saus
  • Vleesfond

Voor de burgers:

  • 4 Black Angus Burgers
  • Hamburger Buns van Jordy’s Bakery
  • 30 gram boter
  • Cheddar cheese
  • Gebakken uitjes
  • Carrefour sla
  • Pot augurken
  • Hellmann’s Mayonaise
  • Oliehoorn Curry


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de roseval aardappeltjes en snijd deze doormidden. Leg ze op de ovenschaal en bestrooi ze met olijfolie en een beetje verse tijm. Snijd ook de knoflook in kleine stukjes en strooi dit over de aardappeltjes. Meng het geheel door elkaar en zet het voor 30 minuten in de oven.

Snijd de Black Angus stooflappen in repen en kruid deze met 15 gram steakkruiden.
Smelt 30 gram boter in de snelkookpan en voeg de gekruide stooflappen eraan toe. Schep af en toe om en bluf af met vleesfond. Voeg de Stockyard BBQ saus naar smaak toe. Doe het deksel op de pan en braad het vlees onder druk in 30 minuten.

Snijd de augurken in de lengte in dunne plakjes.
Smelt 30 gram boter in een koekenpan en bak de Black Angus Burgers hierin.
Snijd de Hamburger Buns intussen open en doe hier wat Oliehoorn curry, Hellmann’s mayonaise en de sla op.
Leg de cheddar cheese op de burger in de pan. Leg de burger, zodra de cheddar cheese is gesmolten, op het broodje en strooi de gebakken uitjes er overheen.
Haal de stoof van het vuur en trek het vlees uit elkaar. Garneer dit over de burger.
Haal de aardappeltjes uit de oven en serveer samen met de burger aan je gasten!

Tip: Kook mee met David en Martin, zo weet je zeker dat je de perfecte burger maakt!