De medewerkers van KIBO, ze ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming, met één doel: Jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor, deze keer: Arno Doornhein.

Kun je iets vertellen over je functie?

Ik ben zo’n 2,5 jaar geleden bij KIBO begonnen als relatiebeheerder. Dat houdt in dat ik het contact met klanten onderhoud en hen advies geef. Mijn klantportefeuille bestaat voornamelijk uit onze slagers klanten. Daarnaast ben ik ook teamleider voor een gedeelte van ons team.

Wat voor opleiding heb je afgerond?

Ik ben begonnen met mbo-niveau 4 boekhouden en ging toen stagelopen bij een bedrijf waar ik ben blijven werken. Hier heb ik uiteindelijk 11 jaar gewerkt en in de tussentijd heb ik mijn mba en hbo diploma gehaald. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding hbo-accountancy.

Heeft het voor jou voordelen gehad dat je al 11 jaar ervaring had bij een ander bureau?

Absoluut, bij het vorige bureau begon ik als stagiair en daardoor heb ik alle lagen van zo’n kantoor meegemaakt. Dit zorgt ervoor dat ik alle kanten van het vak ken. De laatste 5 jaar bij mijn vorige werkgever was ik relatiebeheerder, waardoor ik met de nodige ervaring bij KIBO aan de slag kon binnen eenzelfde soort functie.

Wat vind je zo leuk aan je baan bij KIBO?

Ik vind het ontzettend leuk om met klanten in de weer te zijn en hen te helpen met hun onderneming waar kan. Ook als het heel goed gaat vind ik het leuk om even te bellen en poolshoogte te nemen. Aangezien veel van mijn klanten slagers zijn, kan ik hen goed adviseren op basis van mijn ervaring binnen deze branche. Dat vind ik het leukst; dat je echt kunt meedenken over veranderingen op de werkvloer om een bedrijf beter te laten renderen.

Wat zijn de voordelen van werken bij KIBO?

Wat voor mij een belangrijk punt was om bij KIBO te komen werken is het feit dat we alle cijfers altijd up-to-date hebben. Bij de slagers heb ik zelfs iedere maand een terugkoppelingsgesprek en dat maakt het mogelijk voor ons én voor de ondernemer om goed bij te sturen. Daarnaast vind ik het heel prettig dat KIBO uit een vrij jong team bestaat waar altijd wel ruimte is voor een geintje. Zeker nu we veel thuiswerken is het weer extra gezellig om een aantal collega’s op kantoor te ontmoeten.

Wat is voor jou een mooie herinnering aan je werk bij KIBO?

Van de 2 jaar dat ik hier werk, zit ik er al ruim een jaar van thuis. Dat is een interessante ervaring! Toen ik net bij KIBO werkte was ik bij de opening van het pand, wat erg leuk was! Verder vind ik het vooral bijzonder dat ik van Hein en Martin zoveel vertrouwen en waardering heb gekregen (en krijg). Dit zorgt ervoor dat ik de afgelopen jaren alweer flink ben doorgegroeid.

Wat zijn opvallende trends die jou in het vakgebied opvallen?

Je merkt bij de jongere generatie ondernemers echt dat ze meer gefocust zijn op het meetbaar maken van hun resultaat. Ze willen alles mooi visueel op beeld om zo goed mogelijk inzicht te krijgen. Dat is bij de oudere generatie nog helemaal niet aan de orde.

Welk advies wil je ondernemers meegeven?

Denk in mogelijkheden en niet in problemen. Doe dingen waar je gelukkig van wordt en ga daar volledig voor!

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?


33 jaar.

Hoeveel jaar werk je bij KIBO?
2,5 jaar.

Wat zijn je hobby’s?
Darten, in en om het huis bezig zijn en naar de kroeg gaan.

Wat weten veel mensen niet over jou?

Ik heb nog nooit snoep of chocolade op!
Wat is je favoriete gerecht?

Macaroni.

Liever cijfers of letters?
Cijfers.

Wat kijk je op dit moment op Netflix?

Ik kijk de laatste tijd veel Spaanstalige series, die zijn erg goed.

Wat wordt je eerste uitje na de lockdown?
Lekker uit eten, het maakt me niet eens uit waar naartoe!