De medewerkers van KIBO, ze ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming, met één doel: Jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor, te beginnen met Diana Almekinders – van Zanten.

Wat zijn je werkzaamheden bij KIBO?

“Ik heb best veel werkzaamheden in mijn rol als teamleider en relatiebeheerder. Ik stuur een team aan, beantwoord interne vragen, begeleid stagiaires en bied intern ook extra opleiding aan. Vanuit mijn rol als relatiebeheerder heb ik contact met een vaste groep klanten, ze kunnen hun vragen direct aan mij stellen en ik adviseer ze en sta ze bij op financieel gebied.”

Wat voor opleiding heb je gedaan?

“Ik ben gestart met Bedrijfseconomie aan de universiteit van Tilburg en was ervan overtuigd dat ik registeraccountant wilde worden. Ik kwam er echter al snel achter dat dit helemaal niet in mijn straatje ligt en ik ben daarom ook nog hbo-accountancy gaan studeren. Het leek mij namelijk veel leuker om voor de lokale mkb’er te werken in plaats van voor de grote multinationals.”

Wat vind je zo leuk aan je baan bij KIBO?

“Het leukste vind ik de afwisseling in mijn functie. Ik heb te maken met allerlei verschillende branches, ondernemers, collega’s en werkzaamheden. De variatie hierin vind ik superleuk! Daarnaast vind ik KIBO als werkgever erg fijn. We zijn een vrij platte organisatie en we werken écht met z’n allen om de klanten verder te helpen.

Met de klanten zelf heb ik ook goed contact. Bij andere werkgevers kreeg ik weleens het gevoel dat je bijna bang moest zijn voor de klant, want die moest je wel tevreden houden! Bij KIBO werken we veel meer náást elkaar en is het heel normaal (en juist gewenst) als je het eerlijke verhaal op tafel legt. Ook als dat voor de klant niet per definitie een leuke boodschap is.”

Wat is voor jou een mooie herinnering aan je werk?

“Een mooi moment dat ik koester was tijdens een teamdag waarin we aan elkaar mochten vertellen wat we van elkaar vonden. Hein en Martin benoemde toen dat ze mij hadden zien groeien van een verlegen meisje in iemand die open durft te zijn en durft te adviseren. Dat was een heel groot compliment en daar heeft mijn tijd bij KIBO zeker een grote bijdrage in gehad.”

Wat zijn opvallende trends die jou in het vakgebied opvallen?

“Het valt mij heel erg op dat de jonge generatie ondernemers erg verschilt van de oudere generatie. De mentaliteit van oudere ondernemers is ‘hoe harder je werkt hoe beter je bent in het ondernemerschap’, terwijl ik bij de jongere ondernemers juist de instelling zie ‘hoe kan ik zo goed en efficiënt mogelijk ondernemen zodat ik ook een leven heb naast mijn bedrijf’. Deze verschuiving is heel zichtbaar en ook erg uitdagend bij een bedrijfsoverdracht.”

Welk advies wil je ondernemers meegeven?

“Blijf de dingen doen waar je de meeste passie voor hebt en verzamel mensen om je heen die je vertrouwt en die andere taken binnen je onderneming kunnen oppakken.”

Wat weten veel mensen niet over jou?

“Ik hou van het boerenleven! Wij wonen op een oude boerderij en in mijn vrije tijd loop ik het liefste in m’n oude kloffie met de bosmaaier of de hogedrukspuit over het terrein.”

Nog even voor de administratie:


Hoe oud ben je?

34 jaarWat zijn je hobby’s? 

Klussen in mijn huis.

Wat is je favoriete vakantieland?

Als er maar zon is!

Liever cijfers of letters?
Cijfers!

Wat ga je vanavond eten?
Gebakken aardappels met spitskool en een gehaktbal.

Wat wordt je eerste uitje na de lockdown?
Lekker een avondje naar de kroeg!