De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Relatiebeheerder en accountant Jan ’t Jong.

Jan, wat is jouw rol binnen KIBO?

Ik ben naast accountant ook relatiebeheerder en teamleider. Ik sta dus paraat voor klanten die inhoudelijke vragen hebben, maar stuur intern ook een team aan en ben eindverantwoordelijk voor diverse uitgaande rapportages en jaarrekeningen.

Je werkt sinds begin 2021 bij KIBO, hoe bevalt het je?

Het bevalt heel goed! In het begin was het wel erg wennen, want ik heb lange tijd bij een ander kantoor gewerkt. Ik moest kennis maken met andere programma’s, systemen en interne procedures en dat vergt toch even wat tijd.

Wat was voor jou een reden om bij KIBO te gaan werken?

Bij het vorige kantoor waar ik werkte, veranderden door fusies en overnames mijn taken en functie door de jaren heen. Uiteindelijk had ik een functie die steeds meer intern gericht was en kon ik mij steeds minder bezighouden met klantcontact. Op een gegeven moment vroeg ik me af ‘Wat wil ik nu écht graag doen tot mijn pensioen?’. Ik merkte toen dat ik het klantcontact was gaan missen. Bij KIBO kreeg ik de mogelijkheid om de rol van accountant én relatiebeheerder aan te nemen en dat was voor mij de perfecte combi.

Je werkt inmiddels al een poos in het vak, wat is er volgens jou het meest veranderd in de wereld van accountancy?

Ik heb door de jaren heen twee hele grote verschuivingen zien plaatsvinden. Eén daarvan is de automatisering van administratieve werkzaamheden en de ander is de manier waarop het verdienmodel van een accountant is ingericht. Vroeger was dat vaak op basis van uren en tegenwoordig werken we met abonnementsvormen. Hierdoor weet de klant wat hij periodiek kwijt is voor zijn reguliere werkzaamheden en behoren tegenvallende rekeningen veelal tot het verleden.

Je werkt veelal voor ondernemers, welke tip wil je hen in het bijzonder meegeven over hun financiën of bedrijfsvoering?

Ga uit van je gezond verstand. Je kan er nog zoveel verdienmodellen en spreadsheets op loslaten, maar met logisch nadenken kom je al een heel eind. En laat je zeker niet gek maken als het gras van de buren groener lijkt!

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?
56

Waar kunnen we je buiten kantooruren vinden?
Ik ben veel aan het trainen met mijn jachthond. Hij wordt niet ingezet voor de jacht, maar ik vind het ontzettend leuk om samen met hem bezig te zijn.

Cijfers of letters?
Dan ga ik voor letters. Uiteindelijk heb ik die toch nodig om goed te kunnen communiceren. En met letters kun je ook cijfers schrijven. Haha!

Staat er nog een vakantie op de planning?
Die staat op de planning, maar is nog niet concreet. Dat wordt waarschijnlijk een last-minute.

Je komt uit de Hoeksche Waard, dan voel je je op een eiland als Flakkee vast thuis?
Zeker, de eilanden lijken best op elkaar. Die ‘doe maar gewoon’ mentaliteit vind je bij allebei terug.