Rijnmond Opleidingen is het adres voor opleidingen, advisering en examens op het gebied van veiligheid, techniek en industrie. De organisatie is al sinds 2015 klant bij KIBO. In 2007 is de huidige eigenaar Johan Melissant samen met een compagnon gestart met ROC BV. Deze compagnon was destijds 100% aandeelhouder en Johan was bij hem in dienst. Enkele jaren later was er sprake van een mogelijke overname en op dat moment kwam KIBO in beeld. We bespreken met Johan hoe dat destijds verliep.

Hoe ontstond het contact met KIBO?

Mijn contactpersoon bij Adviesgroep de Vogel bracht mij in contact met Martin en zo zijn we aan de praat geraakt. In samenwerking met KIBO hebben we een plan gemaakt om Rijnmond Opleidingen (destijds ROC BV) over te nemen.

In welk opzicht hebben ze jou geholpen met de overname?

Wat ik erg prettig vond, is dat KIBO objectiever naar de overname kon kijken. Zelf was ik emotioneel te betrokken doordat ik mijn compagnon goed kende. KIBO heeft gezorgd dat de overname vlekkeloos verlopen is.

Wat heeft KIBO sinds de overname nog meer voor jullie betekend?

Wij werken met veel freelance docenten en KIBO helpt ons met het administratiesysteem, de loondienst en boekhouding. Dit zorgt ervoor dat wij ons kunnen blijven focussen op onze onderneming én dat we zeker weten dat de financiële kant iedere maand op orde is.

Daarnaast hebben we in 2020 een ander pand gekocht, dat was een lastige beslissing omdat we vanwege COVID in onzekere tijden zaten. Na adviesgesprekken met KIBO hebben we de stap toch gezet, want we wilden doorgroeien en in ons vorige pand in Spijkenisse was er geen ruimte meer voor die groei. Ook nu nog hebben we maandelijks contact met KIBO over lopende zaken. Vanwege COVID gerelateerde maatregelen, loopt nog niet alles zoals we gehoopt hadden. Het is fijn dat KIBO er samen met ons bovenop zit.

Rijnmond Opleidingen

Wat is voor jou het belangrijkste in de samenwerking met KIBO?

Belangrijk is dat ik geen blokkade ervaar om mijn accountant te raadplegen. Ik kan voor alles bellen, een inhoudelijke vraag, een onverwacht probleem of om gewoonweg even bij te kletsen. Het voelt alsof we inmiddels goede kennissen zijn geworden. Wij hebben nooit eerder met een andere accountant samengewerkt, maar er is ook geen dag waarop ik me afvraag beter af te zijn bij een andere partij. Zonder KIBO hadden we niet gestaan waar we nu zijn.

Wil je nog iets tegen Hein en Martin zeggen nu KIBO in oktober 10 jaar bestaat?

10 jaar samen wordt ook wel een stalen huwelijk genoemd. Dat jullie mannen van staal zijn, mag wel gezegd worden. Wat hebben jullie in 10 jaar tijd een mooi bedrijf opgebouwd! Betrokkenheid, aandacht voor de klant en doorzettingsvermogen zijn zaken waar jullie voor staan. Dat (stalen) doorzettingsvermogen heeft voor ons als bedrijf zeer veel betekend, daarom feliciteer ik jullie met deze mooie mijlpaal en hoop op nog een lange samenwerking.