De ouders van Murat Sebze kwamen in 1991 naar Nederland als werkmigranten. Murat bleef bij zijn oma in Turkije wonen, ook toen zijn ouders besloten definitief in Nederland te blijven. Toen de 16-jarige Murat in 2003 zijn oma verloor, koos hij ervoor om naar Nederland te verhuizen. Onzeker over de toekomst, maar met een grote ambitie.

Murat startte met een versnelde taalcursus Nederlands en wilde aan de slag bij de politie. Uiteindelijk behaalde hij de opleiding van de Nederlandse Marechaussee en er stonden hem uitzendingen naar het buitenland te wachten. Maar toch wilde hij liever bij zijn ouders in de buurt blijven. Hij besloot het roer om te gooien en ging in 2007 aan de slag als zzp’er in de bouw.

Een grote droom

“Ik mocht al snel een aantal mannen onder mijn leiding meenemen. Ik besloot daarna om voor mezelf te starten en uiteindelijk had ik in 2010 een organisatie met 30 man personeel opgebouwd.”, vertelt Murat. “Mijn ambitie is een bedrijf opzetten dat over 100 jaar nog steeds zal bestaan.” En daar was een passende accountant voor nodig. Zijn vorige boekhouder had het niet zo nauw genomen met de regels en Murat ontdekte dat hij een schuld had bij de Belastingdienst. Er werd hem een faillissement geadviseerd, maar dat sloot niet aan met zijn droom om over 100 jaar nog steeds te bestaan. Via een klant kreeg hij het telefoonnummer van KIBO Accountants. “Het was een opluchting om met KIBO te spreken, zij geloofde in wat ik kon bereiken. KIBO hielp mij een plan te maken om de administratie op orde te krijgen en de groei van BBS door te zetten.”.

Rapportages en advies

En gegroeid is BBS zeker, van 2 miljoen omzet in 2011 is het bedrijf in 2023 uitgegroeid naar een bedrijf met 50 personeelsleden op de loonlijst, aangevuld met zo’n 200 Zzp’ers en een jaarlijkse omzet van 16 miljoen. Inmiddels heeft BBS een boekhouder en een administrateur in dienst maar helpt KIBO met de overige administratie en overzicht van het grotere plaatje. Murat: “De maandelijkse rapportages zijn heel prettig, maar ook de periodieke gesprekken zijn fijn. Ik hecht veel waarde aan de adviezen die ik krijg over het verhogen van de cashflow en mogelijke investeringen”.

Even voor de administratie

Bouwbedrijf Sebze B.V. te Nootdorp
Opgericht in 2007, werkt sinds 2011 samen met KIBO Accountants

Toekomstperspectief
Binnen 5 jaar groeien naar een omzet van 50 miljoen.

Mooiste project
De Markthal in Rotterdam, Rotterdam Centraal Station of toch de huidige renovatie van de Beneluxtunnel. “Mooi dat ik straks tegen mijn (klein)kinderen kan zeggen: dit heeft papa/opa gebouwd!”.

Trots op
Het feit dat ik zoveel mensen werk en inkomen kan geven. Dat BBS stabiel is en jongens graag voor het bedrijf willen blijven werken. De mannen die 10 jaar geleden zijn begonnen, werken er nog steeds. En dat is belangrijk, je hebt goede mensen om je heen nodig om door te kunnen bouwen!