Wie aan Alblasserdam denkt, denkt aan de Alblasserdammetjes van Banketbakkerij Prins. Al meer dan 30 jaar zorgen Edwin en Els Prins voor het lekkerste én creatiefste gebak in de regio. Sinds oktober 2024 worden de twee ondernemers ondersteund door KIBO Accountants. We spraken met Edwin over zijn onderneming en de samenwerking met KIBO.

Een ambacht met een creatieve twist

Op 21- en 23-jarige leeftijd begonnen Edwin en Els hun eigen banketbakkerij. “Ik vind banketbakker het mooiste beroep dat er is,” zegt Edwin. “En Els had een achtergrond in de verkoop, dus dat was de perfecte combinatie om een eigen bakkerij te starten.” Banketbakkerij Prins is allesbehalve standaard. Ambacht en creativiteit is de rode draad in hun werk. Zo staat elke zes weken een nieuw thema centraal. In de zomer betekent dat bijvoorbeeld koekjes in de vorm van strandslippers, zeebanket en kleurrijke bonbons. “We willen onze klanten blijven verrassen. En als je een speciaalzaak runt, moet je ook écht iets speciaals kunnen bieden,” aldus Edwin.

Van podcast tot samenwerking

Hoewel de bakkerij al ruim 30 jaar bestaat, kozen Edwin en Els in 2024 om over te stappen van accountant. Een bijzonder verhaal, zo vertelt Edwin: “Ik luisterde de podcast ‘Passie in de Verswereld’, waar Martin over KIBO sprak. Ik vond dat hij zo’n goed en duidelijk verhaal had, dat ik verder onderzoek ben gaan doen naar KIBO.” De beslissing was toen snel gemaakt: “Sinds 1 oktober 2024 werken we officieel samen en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad,” zegt hij.

Grip op de cijfers

KIBO verzorgt de volledige financiële administratie voor de banketbakkerij, van loonadministratie tot belastingaangiftes. Vooral het financiële dashboard vindt Edwin een fijne manier van werken: “We hebben altijd inzicht in onze cijfers en dat betekent dat we ook kunnen bijsturen als dat nodig is.” Hij vertelt verder: “Wat KIBO belooft in hun communicatie, maken ze in de praktijk ook echt waar. We hebben een vaste contactpersoon, iemand die ons bedrijf kent en volgt. Die betrokkenheid maakt het verschil.”

Ondernemen met een frisse blik

De samenwerking met KIBO heeft Edwin zelf ook aan het denken gezet. Hij vertelt: “Vroeger was ik banketbakker en ondernemer, nu ben ik ondernemer en banketbakker. Ik merk dan ook dat ik anders nadenk. Eerst maakte ik vooral wat ik lekker vond, maar nu denk ik na over wat de consument wil en wat financieel verstandig is.”

Meer dan gebak

In 2017 werd Banketbakkerij Prins bekroond met twee sterren van de stichting ‘Bakker met Ster’. “Daar zijn we natuurlijk trots op,” vertelt Edwin. “Maar het mooiste vinden we de herinneringen die mensen aan onze producten overhouden. Wat je eet is tijdelijk, maar het moment blijft bij je. Het is bijzonder om daar als bakkerij deel van uit te mogen maken.” Die passie blijft ook in de toekomst het uitgangspunt. “Zolang we gezond blijven, gaan we door. Met creativiteit, ambacht én de steun van KIBO.”