Harry Westhoeve startte ruim 25 jaar geleden met zijn onderneming Harry Westhoeve Keuken- en Interieurbouw. Sinds 2019 is hij klant bij KIBO. Hij deelt zijn ondernemersverhaal en vertelt over zijn ervaring met KIBO.

Hoe is jouw onderneming ontstaan, Harry?

Mijn bedrijf is eigenlijk ontstaan vanuit mijn hobby om maatwerk meubels te maken. Ik heb de opleiding tot timmerman gevolgd, maar interieurmaker en meubelbouwer was mijn grote hobby. Ik ben zo’n 26 jaar geleden gestart als zzp’er. In het begin werkte ik voor andere bedrijven en heb ik veel projecten gedaan in Zuidwest Nederland. In 2004 kwam het omslagpunt van zzp’er naar zelfstandig ondernemer en heb ik mijn eerste projecten uitgevoerd voor particulieren klanten. Nu zijn we 25 jaar verder en is het bedrijf uitgegroeid tot een team van 5 professionals.

Werkte je vanaf het begin al samen met een accountant?

Ja, ik heb vanaf het begin advies ingewonnen bij een accountant. Financieel moet je vanaf het begin veel regelen en dat was voor mij natuurlijk allemaal nieuw. Daarnaast wilde ik me veel liever bezighouden met meubels maken en monteren. Die cijfers, die trokken mij niet zo. Daarom heb ik direct bij een accountant aangeklopt.

Wat is voor jou een reden geweest om uiteindelijk in 2019 over te stappen naar KIBO?

Ik ben nooit echt enthousiast geweest over het samenwerken met accountants. De meeste zijn, in mijn beleving, saai en langdradig. Ik keek vaak op tegen de ellenlange afspraken waarin ik bestrooid werd met cijfers waar ik weinig mee kon. Ik had al eens iets gelezen over KIBO en besloot contact met ze op te nemen. Dat eerste gesprek heeft een positieve indruk op mij achtergelaten. Ik merkte direct dat KIBO het anders doet.

En wat vind je nu, doet KIBO het ook echt anders?

Zeker! Wat mij het meeste opvalt is dat andere accountants soms een negatieve invalshoek kiezen als ze naar de cijfers kijken en daarbij juist kijken naar het verleden, terwijl KIBO met een optimistische blik de cijfers interpreteert. Ze maken juist de vertaalslag naar de toekomst. Dat maakt die cijfers, waar ik voorheen niet zo graag mee bezig was, voor mij ook een stuk leuker!

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ze nog meer administratief werk uit handen nemen, dan ik van tevoren gedacht had. Daar word ik erg blij van, want zo kan ik me focussen op mijn ultieme hobby; het fijnere timmerwerk.