“Ik ben en blijf positief” vertelt Ernst Verhoef aan het begin van ons gesprek, waarin we natuurlijk eerst bijpraten over de impact van de coronacrisis. “Mijn ene bedrijf heeft er meer last van dan het andere, maar ik heb vertrouwen dat we ons hier wel doorheen kunnen slaan”, vult hij aan. We praten verder met Ernst Verhoef, eigenaar van Estate Parking en Turn2Motion, over zijn ervaring met KIBO. 

 

Je bent eigenaar van twee bedrijven, vertel daar eens meer over.

“Dat klopt, het begon allemaal in 2011 met Turn2Motion waarmee ik draaiplateaus verhuur en verkoop. Deze worden voornamelijk ingezet op beurzen en in autoshowrooms als presentatiemiddel. Later raakte ik betrokken bij Estate Parking, een partij die liftparkeersystemen levert. Hier ben ik intussen eigenaar van. Verschillende producten, die allebei in het verlengde liggen van mijn kennis en ervaring en waar ik dus echt mijn ei in kwijt kan!”

 

Hoe is de samenwerking met KIBO ontstaan?

“Ik ken Hein en Martin als sinds 2011. Rond die periode begon ik ook met Turn2Motion en startte zij met KIBO. Zij hebben mij in die periode geholpen met het opzetten Turn2Motion. Er was direct een goede klik en veel vertrouwen. Ik vind dat ontzettend belangrijk met iedere leverancier waarmee ik samenwerk, maar vooral met mijn accountant!”

 

Heeft KIBO je weten te verbazen?

“Ik weet niet of ik het verbazen zou noemen, maar ze zijn als accountant wel precies wat ik nodig heb. Ze zijn eerlijk, en dat waardeer ik enorm. Ze stellen vragen die me aan het denken zetten. Zo vroeg Martin mij ooit: ‘Ben je eigenlijk wel echt een ondernemer?’ Die vraag heeft me aan het denken gezet en me geholpen om mijn werkwijze aan te passen. Hierdoor heb ik zelfs mijn aanbod kunnen aanscherpen en sta ik achter de projecten die ik wel of niet aanneem.  Een hele confronterende vraag eigenlijk, maar ze spoorde me wel aan om hoe dan ook dicht bij mezelf te blijven.”

 

Wat vind je het fijnst aan de samenwerking met KIBO?

“KIBO is laagdrempelig, ze kunnen hun vak in Jip en Janneke taal vertellen. Precies wat ik nodig heb. Ik wil geen rij met cijfers zien, daar kan ik niks mee. Ik wil horen wat de situatie is en welke opties ik heb om het te verbeteren en dat is precies wat KIBO doet. Daarnaast vind ik het fijn dat ik een vast contactpersoon heb waar ik het goed mee kan vinden en dat Martin toch af en toe nog even belt om te vragen hoe het gaat.”

Ernst Verhoef Estate Parking Turn2Motion