De medewerkers van KIBO, ze ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming, met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. Je spreekt je vaste contactpersoon waarschijnlijk regelmatig, maar nu het team van KIBO gegroeid is tot ruim 30 gedreven professionals, ken je waarschijnlijk niet iedereen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor, deze keer: Manon Heemskerk.

Sinds wanneer werk je bij KIBO?

Ik werk sinds 2014 bij KIBO, als een van de eerste medewerkers die aan boord kwam. Daardoor heb ik het zien groeien van een klein bedrijf tot de organisatie die we vandaag kennen. Bijzonder om op terug te kijken.

Hoe is KIBO jouw werkgever geworden?

Ik kende Leanne die destijds al bij KIBO werkte en zij raadde me aan te solliciteren. Ik werkte destijds bij een ander accountancykantoor en was bijna klaar met mijn opleiding. Ik vond het een mooi moment om aan iets nieuws te beginnen. Ik kan me nog herinneren dat ik een goed gevoel had na mijn sollicitatiegesprek en graag bij KIBO aan de slag wilde.

Welke opleiding heb je eigenlijk gevolgd?

Ik heb de opleiding HBO Accountancy afgerond.

En wat is je rol bij KIBO?

Ik ben assistent accountant. Dat betekent dat ik jaarrekeningen opstel en klanten help met de aangiftes.

Wat maakt jouw functie zo leuk?

Ik vind het sowieso heerlijk om de cijfers in te duiken, maar daarnaast is de afwisseling van klanten die ik help erg leuk. Sommige zijn klein en andere vele malen groter met meerdere vestigingen of meerdere BV’s. Dat houdt het werk enorm veelzijdig.

Wat maakt dat je na 7 jaar nog steeds met plezier naar je werk gaat?

Ik vind de sfeer op kantoor ontzettend fijn. We hebben het erg gezellig en aan de andere kant kunnen we allemaal keihard werken om deadlines te halen. Het team zet zich daarnaast in voor elkaar. Als ik een keer hulp nodig heb, springen er direct collega’s bij om te helpen. Ik vind de toegankelijke werkomgeving daarnaast heel belangrijk. Zeven jaar geleden werkte ik met Hein op een kamer en nu, twee verhuizingen en 25 collega’s verder, maken Martin en Hein nog steeds evenveel tijd voor me als toen.

Wat is je ambitie binnen het bedrijf?

Ik groei er steeds meer naartoe om eerste aanspreekpunt voor verschillende klanten te worden, maar daarnaast zit ik ontzettend goed op mijn plek in de rol als assistent accountant. Laat mij maar lekker jaarcijfers uitwerken, dat vind ik heerlijk!

Wat is de belangrijkste tip die jij ondernemers mee wilt geven?

Blijf zelf óók kritisch naar je cijfers kijken. Je kan wel 80 uur in de week keihard werken, maar als je je niet bezighoudt met de cijfers, weet je niet wat het je onder aan de streep oplevert. Je financiën horen bij je onderneming en daardoor ook bij jouw takenpakket.

Nog even voor de administratie:

Hoe oud ben je?
31 jaar

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben bestuurslid bij een paardensportvereniging en het zal geen verrassing zijn dat ik de rol van penningmeester op me heb genomen. Daarnaast lees ik graag boeken (voornamelijk thrillers) en ga ik graag naar de sportschool om te fitnessen.

Wat is iets wat veel klanten niet van jou weten?
Klanten zijn soms verbaasd dat ik al zo lang bij KIBO werk. Ik ben niet degene in het team met het meeste klantcontact en daarom hebben klanten niet altijd door dat ik al zo lang ‘achter de schermen’ meewerk.

Liever cijfers of letters?

Cijfers.

Welke les neem je mee uit de coronaperiode?
Ik heb afgelopen jaar mijn uren vrij flexibel in kunnen vullen, dit is erg prettig aangezien mijn dochter sinds dit jaar naar de basisschool gaat. Ik hoop dat ik deze werkwijze in de toekomst kan aanhouden.

Staat er nog een vakantie gepland?

Dit jaar niet. Wij zijn al 1,5 jaar aan het verbouwen en hopen deze zomer de keuken af te maken.