Rendement wordt gezien als hét cijfer voor de groei van een bedrijf. Door winst te verhogen, verbetert je rendement. Maar het gaat om veel meer dan winst. Bedrijfsprocessen, voorraden beter beheren en effectiever factureren dragen allemaal bij aan een hoger rendement. Wat kan binnen jouw bedrijf doeltreffender?

Cijfers op één plek

Dagelijks gaan tal van datastromen heen en weer in je bedrijf. Hoe efficiënt gaat dat eigenlijk? De informatie komt voor uit bedrijfsactiviteiten; deze zijn bepalend voor de winstgevendheid van je bedrijf. Als ondernemer moet je continu weten wat er speelt en dat kan alleen met inzicht in je rendement en andere cijfers. Dashboards bieden je continu een overzicht van de stand van zaken. Denk aan schema’s met je belangrijkste KPI’s; visueel weergegeven in een tabel of grafiek.

KIBO helpt dashboards toegankelijk te maken voor MKB bedrijven. Zo heb je als klant echt inzicht in het bedrijf. Lars Geelhoed, eigenaar van Geelhoed Transport, was verbaasd over het effect van een dashboard. ‘’Ik heb altijd inzicht in de actuele financiële situatie van het bedrijf. Door dit inzicht hoef ik nooit te gissen naar cijfers,’’ vertelt hij. Dashboards maken cijfers duidelijk, zo weet je waar je over praat met je accountant. En los je problemen sneller op.

Sneller betaald krijgen

Rendement kun je verbeteren door sneller betaald te krijgen. Na hoeveel dagen worden jouw facturen betaald? Volgens onderzoek van Graydon blijkt dat in Nederland gemiddeld pas na 40 dagen wordt betaald. Dit heeft een vertekenend effect op je rendement. Je hebt het geld immers nog niet op de bank staan. Door je facturatieproces te automatiseren kun je dit verbeteren. Zonder factuur geen geld en zonder duidelijke herinneringen ook niet. Ondernemers vinden factureren vaak een vervelend proces; maar zie het als een moment om aan je klantrelatie te werken. Een prettig betaalproces bevordert je klantrelatie.

Binnen jouw onderneming zijn er nog veel meer processen die kunnen worden verbeterd. Verloopt het betalen van facturen soepel? Kijk dan eens naar het optimaliseren van je klantsystemen of automatiseer het uitbetalen van loon aan je werknemers.

Wat je niet weet, kun je niet verbeteren

Waar zit het verstopte rendement in jouw onderneming? KIBO ontdekt steeds opnieuw het rendement in bedrijven. Rendement dat we vaak zonder al te veel moeite kunnen verzilveren. Samen kunnen we een plan maken om het rendement binnen jouw bedrijf te verbeteren.

Vraag een rendementscheck aan! Geheel kosteloos!