Tagline

Hein vroeg:

“En wat alshet misgaat?”

Ondernemers Kees Nagtegaal en Michel Kerpel startten een aantal jaar geleden FOCUS Vastgoed Groep. Het bedrijf vloeide voort uit twee ondernemingen. Kees was eigenaar van Vizier VVE Beheer, waarmee hij VvE’s adviseerde en beheerde op het gebied van financiën en administratie. Michel was de ondernemer achter FOCUS vastgoed, een partij die zich richtte op het gebied van techniek om gebouwen te verduurzamen.

Michel:

"Het valt me op dat KIBO echt voor ons klaarstaat. Hein is top, die kan ik dag en nacht bellen!”

FOCUS Vastgoed Groep is een zelfstandig en onafhankelijk Full Service Vastgoedbeheerder, gespecialiseerd in het duurzaam beheren en onderhouden van vastgoed.

Kees vertelt waarom de partners ervoor kozen om samen verder te gaan: “Toen wij elkaar leerden kennen, zagen we al snel dat onze diensten complementair aan elkaar waren. We raakten ervan overtuigd dat we onze klanten samen nog beter konden bedienen.”

We hadden behoefte aan eenfinancieel adviseur die een proactieve rol innam.

Met de oprichting van FOCUS Vastgoed Groep, ontstond er ook een vraag naar een gezamenlijke accountant. Michel licht deze zoektocht toe: “Kees en ik zijn gaan inventariseren binnen ons huidige netwerk. We kwamen er al snel achter dat we allebei niet bij onze huidige accountant wilden blijven. We hadden behoefte aan een financieel adviseur die een proactieve rol innam. Uiteindelijk maakten we een afspraak voor een oriënterend gesprek met KIBO.” Kees vult hem aan: “We hebben toen aan Martin en Hein gepresenteerd wat onze plannen waren. Zij stelden scherpe vragen over wie wij zijn als ondernemers en wat we zouden doen als de samenwerking ooit een negatieve wending zou nemen. Dat was goed om bij stil te staan en uiteindelijk hebben we met de hulp van KIBO onze BV opgericht.”

Kees en Michel werken nu zo’n 1,5 jaar samen met KIBO en in die tijd is er genoeg gebeurd. “De laatste periode zijn we flink gegroeid en Martin begeleidt ons goed in de oriëntatie of er voldoende ruimte is om meer personeel aan te nemen”, vertelt Kees. Michel blikt terug op de afgelopen periode: “Corona kwam natuurlijk ook om de hoek kijken. De hulp die we daarin krijgen is super. Ze zijn met ons gaan zitten voor financieel advies en het maken van prognoses waarin we heel concreet naar verschillende scenario’s hebben gekeken. Het valt me op dat ze echt voor ons klaarstaan. Hein is top, die kan ik dag en nacht bellen!”

Deze ondernemersmochten wij verbazen!

Onze klanten zijn ambitieuze ondernemers die iedere dag hun bed uitstappen om verder te groeien. We hebben klanten vanaf het eerste uur en klanten die later bij ons zijn aangesloten. Je vindt ze niet alleen op Goeree-Overflakkee maar in alle hoeken van het land.
En daar zijn we trots op!