De medewerkers van KIBO ontfermen zich iedere dag over de cijfers van jouw onderneming en dat doen ze met één doel: jouw bedrijf tot een groter succes maken. In deze blogreeks stellen we al onze medewerkers aan je voor. Deze maand: Arco Kievit.

Wat is jouw functie bij KIBO?

Ik ben Assistent-Accountant bij KIBO. Ik houd me vooral bezig met het opstellen van jaarrekeningen, het afhandelen van btw-aangiftes, ik verzorg de tussentijdse cijfers en onderhoud het contact met verschillende klanten.

Hoe lang werk je al bij KIBO?

Ik ben nu zo’n vijf jaar werkzaam bij KIBO. Ik begon in februari 2019 met een stage toen ik nog op het MBO zat. Vervolgens heb ik een leer-werktraject gevolgd bij KIBO en inmiddels heb ik mijn Associate Degree op zak. Ik werk hier nog steeds met veel plezier.

Wat maakt het werken bij KIBO zo leuk?

Aan de ene kant heb je de diversiteit aan klanten, waardoor het werk heel afwisselend is. Daarnaast vind ik mijn collega’s een groot pluspunt. Op kantoor heerst er een open sfeer, er is sprake van veel collegialiteit en het is een vrij jong team, wat het werk echt leuker maakt.

Hoe verbaas jij klanten?

Ik vind het belangrijk om tijd te maken en klaar te staan voor klanten, ook als er even iets tussendoor komt. Ik probeer snel inzicht te geven in de werkelijke cijfers en houd maandelijks contact zodat de klant altijd op de hoogte is van de financiële status van hun onderneming. Zo probeer ik het verschil te maken.

Heb je een moment bij KIBO waar je trots op bent?

Met sommige klanten heb ik al vanaf het begin van mijn loopbaan bij KIBO contact. Daardoor volg je het verloop van de onderneming al langere tijd en zie je dat de onderneming er steeds beter voor komt te staan. Ik vind het mooi dat ik daarin een bijdrage heb mogen leveren.

En heb je nog een goede tip voor ondernemers?

Ik denk dat je als ondernemer niet te afwachtend moet zijn. Je moet er bovenop zitten en vinger aan de pols houden. Een wisselwerking met de accountant is hierbij van groot belang. Elkaar op de hoogte houden van wat er speelt zorgt dat je als ondernemer goed kan anticiperen.

Nog even voor de administratie

Wat is je leeftijd?
Ik ben 23.

Wat is je favoriete eten?
Ik houd van Italiaans, vooral pasta.

Wat zijn je hobby’s?
Ik sport graag, voornamelijk fitness. Daarnaast zit ik graag met vrienden op terras om een drankje te doen.

En tot slot; liever cijfers of letters?
Toch cijfers, hoe kan het ook anders?