Verbeter je kostenbesparing door middel van inventarisatie.

Kijk jij regelmatig kritisch naar je processen? Het is interessant om je financieel-administratieve processen onder de loep te nemen om tot nieuwe ideeën en verbeteringen te komen. We geven je enkele tips om hiermee aan de slag te gaan.

Het belang van de inventarisatie

Een niet te onderschatten voordeel van het inventariseren van de financieel-administratieve processen, is dat je bij het nalopen ervan direct aan het denken wordt gezet of de processen wel zo logisch zijn. Aan de hand daarvan kom je vanzelfsprekend bij vragen uit als: “Hoe kunnen onze processen logischer en efficiënter geregeld worden?”.

Veel MKB-ondernemers nemen niet de tijd om deze cruciale processen te inventariseren. Ze denken veelal: “Het is niet nodig voor mijn bedrijf, want het gaat toch goed met de zaken?”. Het is echter voor iedere organisatie van meerwaarde om processen te analyseren. Je komt er namelijk al snel achter of processen omslachtig geregeld zijn en of er een goede taakverdeling binnen het team is rondom het proces.

Softwarepakketten voor basisprocessen

Gelukkig zijn er op de markt veel standaard softwarepakketten beschikbaar waardoor je als MKB-ondernemer snel aan de slag kunt met je opgedane inzichten. Zo is het bijvoorbeeld zeer eenvoudig om de voorraadadministratie te automatiseren. Alles wat met voorraden, inkopen, verkopen en bestellingen te maken heeft kun je in zo’n softwarepakket automatiseren. Ook voor de financiële processen aangaande verkoopfacturatie zijn standaard softwarepakketten beschikbaar.

Voordelen

Dankzij de inventarisatie van de financieel-administratieve processen merk je al snel dat er veel gestandaardiseerd kan worden. En dat zorgt voor efficiëntere processen, besparingen en veel meer inzicht in de resultaten van je onderneming.

De voordelen liegen er niet om, dus maak deze zomer nog tijd om je processen te evalueren! Wil je eens met ons sparren over dit onderwerp? Neem dan contact op met je relatiebeheerder. Ons team heeft veel ervaring in het automatiseren van financiële processen.