De btw-aangifte, voor sommige ondernemers misschien niet het leukste taakje, maar wel zeer belangrijk. Om het toch iets leuker te maken hebben wij hier een aantal tips waardoor jouw btw-aangifte net een stukje makkelijker wordt. Het is immers verplicht, dus dan kunnen we er maar beter het beste van maken!

Tip 1: zorg dat je op tijd bent

Het is misschien beginnen met een open deur, maar het is o zo belangrijk: op tijd beginnen. Als je op tijd begint met het voorbereiden van de btw-aangifte van jouw onderneming, dan scheelt dat je een hoop zorgen. Zo heb je dan bijvoorbeeld geen last van de verwerkingstijd die een bank hanteert. Mocht dit nu niet lukken, ga dan voor de btw-Alert App. Hierdoor zal je nooit meer vergeten dat jij btw-aangifte moet doen.

Tip 2: zorg dat je facturen op orde zijn

Het zou zonde zijn als je facturen misloopt voor de aftrek. Zorg dus dat alles op orde is en dat alles meegenomen wordt voor de btw-aftrek. Ga bijvoorbeeld na of al je (inkoop)facturen voldoen aan de btw eisen.

Tip 3: vergeet de kleine ondernemersregeling niet

Als je in een jaar minder dan €1.833 btw hoeft te betalen, dan kan je in aanmerking komen voor belastingvermindering. Of wat helemaal mooi is: dan hoef je helemaal geen belasting te betalen! Dat zou toch ideaal zijn? Zonde om daar dus geen rekening mee te houden.

Tip 4: pas op met factureren aan het eind van een kwartaal

Het is misschien niet iets waar iedereen bij stilstaat, maar daarom juist een goede tip. Zorg dat je de facturen niet pas aan het eind van het kwartaal verstuurt, of doe het pas in het nieuwe kwartaal. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen btw hoeft af te dragen die je nog niet eens ontvangen hebt.

Tip 5: lunches en diners

Heb jij lekker een diner gehad met een klant? Uitstekend natuurlijk! Maar het is niet iets dat je mee kan nemen in je btw-aangifte. Alhoewel de gemaakte kosten wel aftrekbaar zijn, is dat met de omzetbelasting absoluut niet het geval.

Tip 6: uitbesteden

Heb je echt heel veel moeite om dit allemaal zelf te doen, of heb je er gewoon geen zin in? Dan zijn wij daar voor jou! Wij nemen dit van je over, zodat jij meer tijd hebt voor de leuke dingen van jouw onderneming.