nooit gedacht

Het groeiende succes van transportbedrijf Gebr. Geelhoed B.V. uit Middelharnis.

Over Gebr. Geelhoed

Een vervoerder die nooit ‘nee’ zegt, vol op kwaliteit focust en waar professionele en tevens gepassioneerde chauffeurs achter het stuur zitten met een intrinsieke motivatie om hun doelen te verwezenlijken. Dat is transportbedrijf Gebr. Geelhoed uit Middelharnis.

“Nooit gedacht nu al 23 wagens de weg op te sturen”

Bij Gebr. Geelhoed hebben ze wel een beeld van de factoren die aan de explosieve groei hebben bijgedragen: de kennis en ervaring van vader Geelhoed, gecombineerd met het harde werken van zonen Lars en Niels en het advies van Martin Boogaard. Nu, vijf jaar na oprichting, nog steeds in een stijgende lijn.

“Nooit gedacht nu al hier te staan waar ik toen wilde staan”

De Gebr. Geelhoed begonnen in de moeilijke jaren van de transportwereld en zijn nu al een geduchte concurrent in de transportwereld. Dat had oprichter Lars Geelhoed nooit durven dromen toen hij voor zichzelf startte. De wens om werkgever te zijn van een bedrijf waar volop eigen wagens rijden, ontstond bij zijn eerste stage-ervaring toen hij 16 was. Iets meer dan een decennium later rijden er 13 eigen wagens en nog eens 10 vaste charters voor de jonge ondernemer. Een fantastische en bijna ongelofelijke groei. Lars: “Toen er bij de opening van ons kantoor in september 2017 300 klanten, werknemers en hun aanhang in onze loods stonden, besefte ik me pas hoe bijzonder ons succes is.”

Prestigeproject in Rotterdam

De wereld van transport is maar klein en de lijntjes zijn kort. Een goede naam is erg belangrijk. “Daarom besloten we direct om nooit ‘nee’ te verkopen en overal oplossingen voor te zoeken”, zegt Lars. “Daarbij hameren wij keihard op kwaliteit, eerlijkheid en de kracht van communicatie en openheid.” Inmiddels snelt de goede naam van Gebr. Geelhoed de capaciteit vooruit en wordt er alleen maar ‘nee’ verkocht omwille van zaken waar zij zelf geen invloed op hebben, zoals bijvoorbeeld een verzekeraar die ons één jaar geleden niet kon verzekeren voor transport naar Rusland.

Lars vertelt over een van zijn klanten waarvoor in 2016 ruim 500 vrachten werden vervoerd met een succespercentage van 99.7%. Met dergelijke percentages is de snelle groei van het bedrijf niet zo vreemd: daar wil iedereen wel mee samenwerken.

“Een adviseur zoals Martin is onmisbaar”

De groei is deels te danken aan de samenwerking met Martin Boogaard van KIBO. Over die samenwerking is Lars helder: “Vanaf het eerste moment zitten we op één lijn en fungeert Martin als een onmisbare kennisbank voor al onze vragen. Alles wat Martin (en KIBO) doet, nemen wij af en zonder de inzichten die daaruit komen, zou ons succes een stuk harder bevochten zijn.” Door de unieke manier van dashboarding van KIBO heeft Lars altijd actueel inzicht in de financiële situatie van zijn bedrijf. Door dat inzicht en het proactieve advies dat erbij komt, hoeft Lars nooit te gissen, of zoals hij zelf zegt: “Je weet het precies: wat recht is, is recht en wat krom is, is krom. En hoewel we strategische beslissingen allemaal zelf nemen, zou ik niet weten hoe je een bedrijf kunt runnen zonder een adviseur zoals Martin.”

Begin met typen en druk op enter om te zoeken