nooit gedacht

een inspirerend verhaal van
Restaurant l’Ambiance

Over Restaurant L’Ambiance

Sommige kansen komen maar één keer voorbij. En als dat gebeurt, moet je ze pakken ook. Jordi Bos en Leander Kattestaart aarzelden daarom niet lang toen Martin Boogaard van KIBO hun tipte over een prachtig, sfeervol historisch pand aan de jachthaven van Middelharnis. De juiste plek om hun droom van een eigen restaurant waar te maken.

‘Nooit gedacht dat we op zo’n mooie locatie dit prachtige restaurant konden openen!’

Jordi en Leander (beiden midden twintig) werkten eerder samen bij hetzelfde bedrijf. De innerlijke drang om samen een eigen restaurant te starten won het van hun dienstbetrekking daar. Jordi: “We wisten van elkaar wat we konden. Maar ook dat we een sterke combinatie zijn om dit samen aan te pakken en op te bouwen. We komen allebei uit een leidinggevende functie, waarin we behoorlijk vrijgelaten werden. Daardoor ken je de kneepjes van het vak. En je durft de stap ook te wagen, omdat je weet hoe bepaalde dingen werken.”

Verbazen en verrassen
Steeds meer mensen weten de weg naar L’Ambiance te vinden, vertelt Jordi. “Zakenlieden, maar ook mensen die gewoon van culinaire hoogtepuntjes houden. Die hier dingen uitproberen die ze normaal niet zo snel zouden bestellen. Wij proberen onze klanten dan ook echt te verbazen en te verrassen – dit uiteraard uitsluitend in positieve zin. Dat doen we met originele, creatieve (streek)gerechten en uitsluitend verse ingrediënten. Als ik nu kijk naar het menu, zit daar bijvoorbeeld een tussengerecht in met kippenlevertjes. Dat eet je niet zomaar. Maar de klanten die dit aandurven, zijn er bijzonder positief over. Ik vind het erg leuk om klanten dat extra stukje beleving mee te geven.”

Onderscheidend vermogen
Het koken met verse (streek)producten helpt uiteraard om waardering te krijgen van klanten, maar dat is niet het enige ijzer dat Jordi en Leander in het vuur hebben. “Ik denk dat wij de lat heel hoog leggen als het gaat om gastheerschap. We hebben oprechte aandacht aan tafel, we verzinnen de juiste wijn-spijscombinaties. Je krijgt van ons schilderijtjes op je bord ‒ het oog wil ook wat! Kwaliteit, vakmanschap en aandacht zijn in onze ogen de belangrijkste ingrediënten om van incidentele klanten structurele klanten te maken. Wij kijken vrolijk naar de toekomst; klanten waarderen ons en dit pand heeft fantastische mogelijkheden, omdat het nog twee bovenverdiepingen heeft. Daar kun je werkelijk nog van alles in gaan doen. Van hotelkamers of appartementen tot private dining of een wijnbar ‒ net wat we willen!”

Rugdekking
Zonder de begeleiding en ‘rugdekking’ van hun adviseur Martin Boogaard had L’Ambiance met haar Franse kookkunsten nog niet op de kaart gestaan in Middelharnis, benadrukt Jordi. “Martin heeft ons getipt over het pand, omdat hij wist dat we naar zoiets op zoek waren. Hij heeft ons ook door het onderhandelingstraject geloodst. Ik betwijfel ten zeerste of we dit mooie pand gehad zouden hebben zonder zijn ‘bemoeienis’. Bovendien, tijdens zo’n traject heb je ‒ zeker als starter ‒ gewoon iemand nodig die sterk is met cijfers. Martin heeft ons geholpen om de financiering rond te krijgen en kan ingewikkelde fiscale zaken altijd gemakkelijk uitleggen. Dat is een kunst apart.”

Begin met typen en druk op enter om te zoeken